Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
27. januar 2015

Gode gerninger på bibliotekerne


Danmarks Indsamling 2015Sammen med alle landets børnebiblioteker, Pallesgavebod, DR Ultra og DR Ramasjang kan børn i hele Danmark igen i år hjælpe ved at gøre gode gerninger. Denne gang er temaet ”De stille katastrofer", og pengene går til verdens fattigste lande for at nå FNs 2015 mål.

Således sigter man mod at halvere fattigdommen, sikre skolegang for alle børn, og mindske børnedødeligheden med to tredjedele inden udgangen af 2015. De indsamlede beløb støtter projekter rundt i hele verden.

5.159.300 kroner sidste år

LEGO-familiens almennyttige fond, Ole Kirks Fond, støtter igen i år indsamlingen med 25 kr. pr. god gerning, og hvis børnene er rigtigt gode kan det udløse en donation på mange millioner kroner. I 2014 slog børnene rekord, så donationen løb op i 5.159.300 kr. Måske kan rekorden endnu engang øges her i 2015!? Vær med!

Hvordan gør du og Frederikssund Bibliotekerne?


Frederikssund Bibliotekerne udleverer og indsamler alle Godhedsbeviserne og hænger alle de gode gerninger op på alle bibliotekerne. Samtidig udlevere vi et Indsamlingsdiplom for hver tiende gode gerning, som afleveres på børnebibliotekerne i Skibby, Jægerspris, Slangerup og Frederikssund.

Sidste frist for at aflevere Godhedsbeviset er fredag den 30. januar klokken 12.00 hvor det store tællearbejde går i gang, og tallene skal indberettes til DR for at være fremme til det store Danmarks Indsamlingsshow der bliver sendt lørdag den 31. januar 2015 på DR1.

Hvad er en god gerning?

Gode gerninger er alt som gør andre glade, og intet er for stort eller småt.

Og når børn gør gode gerninger i januar gør de samtidig en meget stor god gerning – de hjælper nemlig børn i Afrika og andre steder i verden hvor det er meget nødvendigt. Og børnene må gøre alle de gode gerninger som de har tid og lyst til.

255 Godhedsbeviser fra elever på Den Private Realskole

Eleverne på Den Private Realskole har igen i år været supergode.

Frederikssund Børnebibliotek på Jernbanegade har nemlig allerede modtaget ikke mindre end samlet 255 Godhedsbeviser fra tre klasser på Realskolen, og selvfølgelig sendt Indsamlingsdiplomer med tilbage til hver af de flittige og gode klasser:

 - Det er supergodt gået af skolen at de igen i år bidrager med så mange gode gerninger. Dejligt at eleverne har ydet en stor indsats og dejligt at vi fra Frederikssund Bibliotekerne kan bidrage med mange Godhedsbeviser og dermed også med at hjælpe mange, andre børn i den store verden, siger flere børnebibliotekarer begejstret.

Det er dog ikke kun skoleeleverne som har været flittige. På alle fire Børnebiblioteker hænger der allerede mange, mange Godhedsbeviser der fortæller at også børn i Skibby, Slangerup, Jægerspris og Frederikssunds-området har været flittige og hjælpsomme i den sidste tid.

Frederikssund Bibliotekerne glæder sig til at få endnu flere Godhedsbeviser til at hænge op de næste par dage.