Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
2. januar 2015

Frederikssund har mulighederne

John Schmidt Andersen. Foto: Kenneth Jensen.Frederikssund har alle muligheder for at være en god kommune at bo, leve, opleve og arbejde i. Vores centrale placering i hovedstadsregionen, vores helt fantastiske natur, vores stærke erhvervs- og handelsliv, vores aktive borgere og foreningsliv og vores dygtige og engagerede ansatte er et fremragende udgangspunkt for udviklingen af kommunen. Og vi har forstået at udnytte mulighederne i de senere år.

En ny fjordforbindelse er besluttet, og finansieringen er på plads. Det vil give et markant løft til hele kommunen, men ikke mindst Hornsherred, hvor det nu bliver langt mere attraktivt at bo for folk, der arbejder tættere på København. I det kommende år vil vi arbejde benhårdt for, at finansieringen af sidste etape af Frederikssund-motorvejen også falder på plads. Det er helt afgørende for, at kommunens store udviklingspotentiale på begge sider af Roskilde Fjord kan indfries.

I mit første år som borgmester har jeg besøgt rigtig mange virksomheder, foreninger og institutioner. I alle de institutioner, jeg har besøgt, har jeg været imponeret over engagementet og viljen til at levere en god ydelse til borgerne. Og i virksomhederne har jeg været imponeret over deres nytænkning og evne til at konkurrere på verdensmarkederne.

Eksempler som Haldor Topsøe, der flytter arbejdspladser hjem til Danmark og Frederikssund, og som i 2014 åbnede en ny fabrik i Frederikssund, og Mountain Top som fik Dansk Industris initiativpris i 2014, giver masser af tro på at vi i Frederikssund kan være med helt fremme. Ikke bare blandt de bedste i landet, men blandt de bedste i verden.

Vi skal fastholde mulighederne for at skabe vækst, liv og arbejdspladser i Frederikssund, og derfor har vi bl.a. indført en ny erhvervsservice med kun én indgang til kommunen kaldet ErhvervPlus, og besluttet at halvere skatten på erhvervsejendomme i 2015.

Det er helt afgørende for mig at kommunen har levende by- og handelsmiljøer. I de senere år har vi, i modsætning til resten af landet, oplevet en fremgang i detailhandlen. Men det kommer ikke af sig selv. Derfor vil vi i de kommende år arbejde for at skabe bedre vilkår og rammer for by- og handelslivet i hele kommunen. Ikke kun i form af mindre afgifter, bedre infrastruktur og bedre erhvervsservice, men også ved arrangementer og begivenheder, der styrker bylivet.

I 2015 er Frederikssund f.eks. vært for verdens største børneteaterfestival, Aprilfestivalen. Gaderne vil være fyldt med danske og internationale skuespillere, gæster, børn, forældre og bedsteforældre. Det vil helt sikkert kunne ses og mærkes. Ikke kun i bybilledet, men også på bundlinjen.

Endelig bliver 2015 også året, hvor vi for alvor tager fat på vores nye by, Vinge. S-tog-stationen er besluttet og finansieret, en række investorer har meldt sig på banen, og i begyndelsen af 2015 bliver det afgjort, hvem der skal udvikle byens centrum. Og så sætter vi spaden i jorden i verdens mest bæredygtige, grønne og moderne by.

Frederikssund har alle muligheder. Lad os sammen gribe dem i 2015.

Godt nytår!

John Schmidt Andersen
borgmester

Foto: KEJE.