Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
27. januar 2015

Affalds-aktivister er klar

En gruppe aktive borgere mødtes mandag aften i Kulturhuset Elværket i Frederikssund for at gå til kamp mod affald, der ligger i byerne, i naturen og i grøftekanter. Mødet var arrangeret i et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og Vej og Park i Frederikssund Kommune 

Ikke kun Bodil

Borgmester John Schmidt Andersen åbnede mødet med en opfordring om at holde hele kommunen ren.

 - Vi ved alle sammen hvor affaldet ligger. Sidste år var stormen Bodil skyld i en del af det, men vi kan ikke give hende ansvaret for alting, konstaterede John Schmidt Andersen.

Borgmester John Schmidt Andersen byder velkommen. Foto: Kenneth Jensen.
Borgmester John Schmidt Andersen bød velkommen.

Formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Frederikssund kommune, Knud Eskesen, samler selv dåser ind når han cykler fra Kulhuse til Frederikssund. Sidste år blev det til 2.100 dåser – uden pant. Efter den seneste storm havde han tillige på under en time samlet en hel pose brugte patronhylstre efter jægerne i området som var skyllet op på stranden - hylstre i plast som det tager 50 år at nedbryde i naturen.

Formand for DN Knud Eskesen fortæller om skrald i naturen. Foto: Kenneth Jensen.
Formand for Danmarks Naturfredningsforening, Knud Eskesen, fortæller om skrald i naturen, og alle de dåser han det sidst år har samlet.

Indsamling søndag den 19. april

Det kortsigtede mål er at få flest mulig til at deltage i den landsdækkende affaldsindsamling søndag den 19. april med start kl. 9 i Slangerup, kl. 10 i Frederikssund,  kl. 11 i Jægerspris og kl. 12 i Skibby. Du kan læse mere på Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside.

På lang sigt er målet at folk holder op med at smide dåser, cigaretskod, burgeræsker og andet affald på gaden eller i naturen, og tager et medansvar for at holde kommunen ren.

De fremmødte borgere skriver idéer ned. Foto: Kenneth Jensen.
De fremmødte borgere skriver idéer ned.

Særligt slemme områder blev tegnet ind på kort. Foto: Kenneth Jensen.På mødet talte deltagerne om konkrete forslag som fx uddeling af små lomme-askebægre for at undgå cigaretskodder i naturen, og de udpegede steder i de fire byer hvor der ligger særligt meget affald. Her vil naturfredningsforeningen lægge ruterne på affaldsindsamlingen i april. Desuden vil kommunen undersøge, hvordan affalds indsatsen kan skærpes, og om der eventuelt skal sættes skraldespande op på strækningerne. 

Skibby Aktive

Den nye forening Skibby Aktive havde to mand til mødet. De er med i en gruppe, der arbejder for vedligeholdelse og forskønnelse i Skibby, og den vil lave et selvstændigt arrangement i Skibby i forbindelse med affaldsindsamlingen.

 

   

Foto: KEJE.