Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
30. januar 2015

100.000 gratis bøger på Verdens Bogdag

Den 23. april 2015 fejres bogen over hele kloden på Verdens Bogdag.

Herhjemme bliver dagen markeret med Danmark Læser Dagen, hvor 4.000 bogelskende borgere vil dele 100.000 gratis bøger ud til folk i deres netværk som sjældent får læst. Det kan være til kolleger, i fodboldklubben eller andre steder hvor man slår sine folder.

Alle kan melde sig som boguddelere på www.danmarklæser.dk eller på det lokale bibliotek eller hos boghandleren frem til uge 12.

I Frederikssund Kommune er Thinghøjs Boghandel, Frederikssund, Bog & Idé, Sillebroen, Bergman Bog og Idé, Skibby samt kommunens fire biblioteker i Jægerspris, Frederikssund, Skibby og Slangerup med i Danmark Læser Dagen. 

Stor læsekampagne

Danmark Læser Dagen er en del af kulturminister Marianne Jelveds store læsekampagne, som skal få flere til at læse mere.

 - I litteraturen møder vi andre mennesker. Vi hører om deres liv og tanker. Det gør os bedre til at forstå både os selv og verden. Det er det unikke litteraturen kan. Derfor håber jeg, at så mange som muligt vil bruge Danmark Læser Dagen til at dele en god læseoplevelse med en nabo, kollega eller en helt tredje, siger kulturminister Marianne Jelved.

På selve boguddelingsdagen torsdag den 23. april vil bibliotekerne markere dagen, bl.a. ved at lave café på alle lokalbibliotekerne hvor boguddelerne og andre kan komme og få en kop kaffe, og en snak om litteratur og læsning.

Som boguddeler modtager man en kasse med 25 bøger til uddeling. Hver kasse indeholder fem forskellige titler som landets forlag har budt ind med. De fem titler er valgt af et uvildigt panel.

Fakta

Den 23. april er udnævnt til Verdens Bogdag af UNESCO. Datoen er valgt fordi det er William Shakespeares fødselsdag, og samtidig dødsdagen for forfatterne Miguel de Cervantes og Inca Garcilaso de la Vega.

Kulturminister Marianne Jelved har afsat 20 mio. kr. over fire år til initiativet Danmark Læser, der ud over Danmark Læser-dagen indeholder en konkurrence mellem landets kommuner om at blive den bedste læsekommune.

Undersøgelser viser at 40 % af befolkningen enten aldrig læser skønlitteratur eller gør det relativt sjældent. Gennem initiativer og samarbejder med rod i danskernes lokalmiljøer skal Danmark Læser få flere til at gå på opdagelse i skønlitteraturen, og i det fællesskab som litteraturen åbner for læserne.