Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
18. december 2015

Rækkehusgrunde tæt på udsolgt

Første udbud af villagrunde i Vinge blev en stor succes, og det samme må siges om første udbud af rækkehusgrunde, der næsten er udsolgt.

Både villa- og rækkehusgrunde er en del af Deltakvarteret i den nye by, Vinge. Kvarteret skal fuldt udbygget både have villaer, rækkehuse, lejligheder og bofællesskaber. I Deltakvarteret er der plads til at være sammen med naboerne og vennerne, og der skal være ro til at være alene med familien.

 - Både villaer og rækkehuse bliver i to etager i Deltakvarteret, og vi har lagt op til en stor arkitektonisk variation. Det bliver en unik bydel, og vi er begejstrede for interessen, fortæller projektchef Thomas Sichelkow fra Frederikssund Kommune.

Alle boliger får deres egen parkeringsplads, enten som en del af huset eller i en carport.

Går som varmt brød

Den 6. november sendte kommunen de 36 rækkehusgrunde i udbud, fordelt på otte klynger af tre til syv rækkehusgrunde, hvoraf størstedelen er på 199 m2. Udbuddet sluttede den 30. november, og interessen har lige som ved udbuddet af villagrunde tidligere på året været stor.

27 af rækkehusgrundene i Deltakvarteret er nu solgt, og der forhandles i øjeblikket om de resterende ni grunde. De forventes solgt i starten af det nye år.

Markedet tror på Vinge

Det flotte salg og den store interesse der er for at bygge huse i Vinge glæder kommunens borgmester, John Schmidt Andersen (V):

 - De første 23 villagrunde blev solgt på under to måneder, og den store interesse som der også har været for rækkehusgrundene viser at markedet tror på Vinge. Det tegner godt for Vinges fremtid.

Det synspunkt bakkes op af en af køberne af de nye rækkehusgrunde, Peter Kyster fra 3byg Tag & Facade i Frederikssund. Han har købt klynge B på fire grunde i den nye udstykning.

Han har sammen med sin kone, Pernille Kyster, fulgt projektet lidt på afstand gennem længere tid, og fortæller at da han første gang læste at villagrundene kom til salg, så kørte han sammen med sin kone ud for at kigge:

 - Vi blev overraskede over hvor langt man egentlig var kommet med projektet, og hvor visionært det er. Jeg synes det er spændene - det er med til at bringe kommunen videre.

 - Som lokal håndværker tænkte jeg naturligvis også: Hvordan får jeg del i det arbejde der følger med byggeriet af en ny by, og dermed også hvordan jeg sikrer nogle lokale arbejdspladser og det bæredygtige byggeri?

Ud over at prøve at komme med i den leverandørgruppe som køberne af villagrundene har oprettet, så valgte han derfor sammen med sin kone at byde på rækkehusgrundene.

 - Det bliver mit visitkort, og min måde at vise hvad vores virksomhed har at tilbyde. Vi er da også allerede i kontakt med køber af en af de andre grunde herude, for at få et samarbejde i stand om deres byggeprojekt, fortæller Peter Kyster, der også kan berette at han oplever stor velvilje fra de lokale banker til at være med i finansieringen af byggeprojekter i Vinge.

 - Men det er vigtigt at der holdes fast i visionen for den nye by. Den er helt unik, siger han til slut.

Såvel byggeriet af de 23 villaer der blev solgt i oktober i år som de 36 rækkehuse kan gå i gang den 1. august 2016 når grundene er byggemodnede.

Du kan se en oversigt over deltakvarteret, og læse mere om den nye by, på Byen Vinges hjemmeside.