Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
7. december 2015

Demenscafé og hjertelighed

Ægtepar kan fortsat have brug for fælles oplevelser, selv om den ene har fået stillet en demensdiagnose

Seks ægtepar og kommunens to demenskonsulenter mødtes den 3. december til frokost i den julepyntede krostue på Gerlev Kro.

En stak trykte sange ligger klar på bordet, en af deltagerne har også en sang med, og der bliver sunget flere sange i løbet af de næste par timer.

Demenscafé december 2015.

Flere kender hinanden i forvejen. De kommer i kommunens støttegruppe for ægtefæller til hjemmeboende demensramte. Her udveksler de erfaringer og deler hverdagens udfordringer og glæder. Der er ikke tvivl om at de to demenskonsulenter er kendte ansigter, og inden længe er der gang i snakken.

 - Jeg arbejder tre dage om ugen, fortæller en kvindelig deltager. Min mand fik tilbudt plads i daghjemmet på Østergården, men han vil kun derhen hvis jeg går med, og det kan jo ikke lade sig gøre. Nu kommer der en medarbejder og ser til ham de dage jeg er på arbejde, fortæller hun.

En herre konstaterer at der er kommet flere tilbud til demente i de senere år, men selv klarer han hverdagen med sin demente hustru uden hjælp.

 - Det her skal I blive ved med, siger flere deltagere til demenskonsulenterne, og to af kvinderne, begge med demens, er enige om at de må mødes igen fordi de har så meget at tale om.

Og sådan går snakken mens smørrebrødet nydes og glassene tømmes.

Regnen trækker striber ned ad de julepyntede ruder, og krostuen emmer af varme og hjertelighed.

 - Mange ægtepar har fortsat brug for fælles oplevelser, også efter at den ene har fået stillet en demensdiagnose, siger de to konsulenter Hulda Sveinsdottir og Jette Waagner Ryt-Hansen. Derfor har vi arrangeret i alt fire demenscaféer hvor vi mødes og spiser sammen.

Demenscafé 2, december 2015.

Fakta om demenscaféerne

Kontakt demenskonsulenterne Jette Wagner Ryt-Hansen på 30 51 75 51 eller Hulda Sveinsdottir på 29 42 87 77 hvis du har lyst til at deltage i demenscafé.

Deltagerne betaler selv for mad og drikkevarer.

Foto: kaars