Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
21. december 2015

280.000 kroner i julegave til IdrætSmatematikprojekt

Samarbejde med idrætsforeninger skal gøre elever i 4. og 5. klasse bedre til matematik. Det er visionen i et nyt projekt i Frederikssund Kommune, som nu har fået 280.000 kroner i tilskud.

Lokale idrætsforeninger skal hjælpe elever med at blive bedre til matematik. Det er formålet med et nyt samarbejdsprojekt, som Frederikssund Kommune sætter i gang i 2016. Projektet kaldes IdrætSmatematik og det har netop modtaget en julegave på 280.000 kroner fra Kulturministeriet og Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.

Målet med IdrætSmatematik er at gøre elever i 4. og 5. klasse bedre til matematik gennem forståelse og udøvelse af specifikke idrætsgrene. Det unikke er, at idrætsforeningerne inviteres som ligeværdige partnere i en samskabende proces med skolerne. Sammen skal de idéudvikle, udfolde og evaluere nye alternative læringsrum. Målet er at undersøge, hvad samarbejdet kan gøre for elevernes faglige udvikling i matematik samt deres trivsel, motivation og engagement.

Eleverne selv vil tidligt i forløbet blive involveret med henblik på at få en evaluering af, hvordan det går med projektet. Dermed kan det justeres inden næste runde af undervisningsforløbet.

I første halvår af 2016 vil der først og fremmest være fokus på at skabe samarbejdsaftaler med idrætsforeninger. Herefter sættes projektet i gang med elever fra 4. og 5. klasser på udvalgte skoler i Frederikssund Kommune.

Pengene fra Kulturministeriet og Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling skal blandt andet bruges til at udvikle en drejebog, som kan bruges af andre skoler, idrætsforeninger og kommuner, som dermed også kan få glæde af projektet.

Pengene er en del af en pulje, som de to ministerier har afsat til at styrke det lokale samarbejde mellem skoler og foreninger, kunst- og kulturtilbud, virksomheder mv. i skolernes lokalmiljø. Det er en del af folkeskolereformens mål om at skabe en åben skole.