Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
19. august 2015

Slangerup vært for DM i Speedway

Der er lagt op til en match med spænding for alle pengene når Slangerup Speedway Center på fredag, den 21. august 2015, åbner dørene kl. 17.00 til årets danmarksmesterskab i Speedway. Selve matchen starter kl. 18.30.

Rift om pladserne

Allerede nu kan arrangørerne i Slangerup Speedway Klub melde udsolgt på VIP-tilskuerpladserne, og der bliver nok også rift om de almindelige tilskuerpladser på fredag.

Det er imidlertid ikke de eneste pladser der bliver rift om. Med topnavne som den tredobbelte verdensmester, Nicki Pedersen, og vinderen af DM-trofæet de sidste tre år, Niels Kr. Iversen, er der bestemt også lagt op til en spændende og nervepirrende kamp om podiepladserne.

Kamp til stregen ved DM1 i slangerup 3. juni 2011. Foto: Kenneth Jensen.
I 2011 dannede Slangerup Speedway Center ramme om første DM-finale. Også dengang blev der kørt tæt i kampen om podiepladserne. 

I alt er 16 kørere kvalificeret til årets finale. Startopstillingen med reserver er:

 1. Kenni Nissen, SSK
 2. Rene Bach, VSK
 3. Bjarne Pedersen, HOSK
 4. Nikolaj Busk Jakobsen, FSK
 5. Mads Korneliussen, OSC
 6. Nicki Pedersen, HSK
 7. Peter Kildemand, FSK
 8. Michael Jepsen Jensen, GSK
 9. Hans Andersen, VBMK
 10. Anders Thomsen, FSK
 11. Mikkel Michelsen, SSK
 12. Niels Kristian Iversen, EMS
 13. Patrick Hougaard, FSK
 14. Jesper B Monberg, EMS
 15. Mikkel Bech Jensen, MSM
 16. Kenni Larsen, MSC
 17. Kenneth Kruse Hansen, SSK
 18. Jesper Scharff, VBMK

Et lokalt fyrtårn

Også kommunens borgmester, John Schmidt Andersen (V) vil være at finde blandt aftenens tilskuere fredag aften, og han glæder sig til at følge kørerne.

 - Den lokale speedwayklub er et fyrtårn i den lokale idræt, og nationalt er Slangerup ikke mindst kendt for netop speedway. Som sådan er de med til at sætte vores område på landkortet, siger John Schimdt Andersen, og fortsætter:

 - Klubben og de frivillige gør en kæmpe indsats – både i det daglige arbejde og når klubben er vært for store begivenheder som DM og da blev afviklet hold-VM for U21 sidste år.

 - Jeg ved naturligvis også at der er lokalt islæt i finalen. Mikkel Michelsen og Kenni Nissen er fra Slangerup, og det samme er andenreserven, Kenneth Kruse Hansen. Alle tre kørere har kørt i klubben siden de var små, og kørte på de mindre maskiner. Klubben skal roses for at kunne talentudvikle kørere som disse tre til topeliteniveau.

Vinderne på podiet ved første DM-finale i Slangerup i 2011. Foto: Kenneth Jensen
I 2011 løb Nicki Pedersen med sejren i Slangerup, efterfulgt af Jesper B. Monberg og Peter Kildemand. Slangerups egen Kenneth Kruse Hansen blev dengang nr. 5. Alle fire er med igen i årets finale.

Billetter og adgang

Du finder Slangerup Speedway Center på Hørup Skovvej 5 A, 3550 Slangerup. 

Billetter til aftenen koster kr. 160,- i forsalg via Billetlugen, eller kr. 175,- ved indgangen. Børn fra 10 til 16 år koster kr. 75,- i forsalg og kr. 80,- ved indgangen.

Foto: KEJE.