Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
26. august 2015

Frederikssund får en ny skatepark

De unge i Frederikssund Kommune får glæde af en ny skatepark, der åbner senere på året.

- Jeg ved at de unge i Frederikssund har ventet ganske længe på at få opfyldt deres ønske om en skatebane i Frederikssund. Nu kommer den, og om alt går vel kan de rulle ud på banen allerede til november i år. Jeg glæder mig til at se det endelige resultat, udtaler en glad formand for Fritidsudvalget Morten Skovgaard (V).

Etableringen af skateparken, som kommer til at ligge ved Frederikssund Hallen, sker efter dialog med de unge om deres ønsker og behov. En dialog som indledtes med et ønske fra de unge om en indendørs skatebane på Fioma i Frederikssund midtby.

- Jeg kan godt forstå at de unge gerne ville have haft base i Fiomabygningen, der ud over at kunne byde på indendørsfaciliteter også er placeret midt i byen og har en umiddelbar charme. Men da det tidligt i processen stod klart for os politikere at bygningerne på Fioma kun med meget store anlægsinvesteringer vil kunne omdannes til et ungdomsmekka, var det væsentlig for os at finde nye placeringer som kunne realiseres hurtigt og inden for den økonomi, som kommunen har til rådighed. Valget faldt på en placering ved Frederikssund Hallen. Her vil en skatepark sikre et skatemiljø, hvor der færdes mange mennesker og derfor er et vist opsyn, og hvor toilet- og cafeforhold er inden for rækkevidde, udtaler Morten Skovgård.

De første skitser til den nye skatepark er netop udarbejdet og vil i de næste 14 dage være i høring blandt de unge.

- De ansatte i det firma der skal lave banen, er selv skatere i deres fritid, og ved derfor hvad de har med at gøre. For Fritidsudvalget har det været vigtigt at banen skabes i samarbejde med de unge, og derfor glæder det mig også at det mødte en del unge op til den workshop der blev afholdt i august. Det er deres bidrag og input, som vi nu kan se på skitserne. Det er min forventning at byggeriet går i gang medio september, og at banen vil så stå færdig i løbet af november, slutter Morten Skovgaard. 

Fakta

Den nye skatepark har kostet 500.000 kr. Midlerne er bevilliget fra Frederikssund Kommunes Idrætsfacilitetspulje.

Den kommer til at ligge ved Frederikssund Hallen (på siden af Hal B)

Den bliver ca. 400 m2 stor

Det er firmaet FSR Beton som står for opførelsen. FSR er et byggecrew med speciale i betonkonstruktioner af skateparker og ramper.