Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
15. august 2015

Alle sejl sat til ved havnefest

Vejret var noget lunefuldt, og en anelse blæsende. Men det sidste er i virkeligheden kun et plus når man gerne vil have lidt vind i sejlene - og hvilken sejler vil ikke gerne det?

Med temperaturer på den rigtige side af 25 grader både fredag og lørdag skræmte det da heller ikke publikum væk. Så selv om der var lidt mere tomt på havnefronten i år end de seneste år, så var der pænt fremmøde ved sejlklubberne i Marbæk og Frederikssunds fælles arrangement "Frederikssund For Fulde Sejl", der har til formål at samle penge ind til ungdomarbejdet i deres fælles Juniorsejlcenter.

Tyvstart fredag

Den officielle åbning af havnefesten stod byens borgmester traditionen tro for lørdag formiddag. Men lige som hans åbningstale er fast tradition, så er det også en tradition at festen starter allerede fredag eftermiddag og aften med god musik, mad og drikke - og selvfølgelig med masser af både i havnen og stort festfyrværkeri.

Flere år har flyvevåbnets redningshelikopter også kigget forbi fredag aften, og det var også planen i år. Desværre blæste det for meget, så den måtte aflyse missionen. Og selv om en barnlig sjæl eller to - og kommunens fotograf - da var lidt ærgerlig over det, så ødelagde det ikke den gode stemning.

Folk hyggede sig ved Frederikssund For Fulde Sejl, og nød solen fredag aften. Foto: Kenneth Jensen.
Folk hyggede sig ved Frederikssund For Fulde Sejl, og nød solen fredag aften. 

Mange mennesker havde fundet vej allerede fredag. Foto: Kenneth Jensen.

Frederikssund For Fulde Sejl. Foto: Kenneth Jensen.
Mange mennesker havde fundet vej allerede fredag.

Tak til de frivillige

I sin velkomsttale lørdag formiddag benyttede borgmester John Schmidt Andersen (V) lejligheden til sige en stor tak til alle de frivillige der gør Frederikssund For Fulde Sejl muligt.

 - Tak fordi I er med til at skabe liv i byen og på havnen, sagde han, og fortsatte: 

 - Frederikssund For Fulde Sejl er en vigtig begivenhed. Den viser hvordan livet og aktiviteterne på vand og på land griber ind i hinanden i Frederikssund Kommune, og her på havnen. Ikke mindst i de her to dage, hvor Frederikssund For Fulde Sejl viser havnen fra sin allerbedste side.

 - Meget i vores kommune rimer på vand: Vi kan være stolte over vores fjorde, kyster og al den anden natur i kommunen. Og så glæder vi os naturligvis til den nye fjordforbindelse som kommer til at binde os endnu tættere sammen i kommunen, og med resten af regionen og hovedstaden. 

Borgmester John Schmidt Andsersen byder officielt velkommen. Foto: Kenneth Jensen.
Borgmester John Schmidt Andsersen bød officielt velkommen lørdag formiddag.

Borgmesteren kom også ind på planerne for et nyt havnebad i Frederikssund. Et tiltag der vil styrke livet i havneområdet yderligere, og tiltrække turister.

 - Nu jeg står her på havnen er det helt oplagt at nævne et spændende initiativ vi nu undersøger muligheden for at kunne realisere. Og som også rimer på vand. Det handler om det havnebad som vi – hvis forudsætningerne bliver opfyldt – kan få etableret i Frederikssund.

 - Opfyldes forudsætningerne, og får vi tilladelserne fra Kystdirektoratet og andre myndigheder, kan vi inden for overskuelig fremtid åbne et havnebad der både er for os der bor i kommunen, men også skal ses som et tiltag der kan understøtte turismeudviklingen i kommunen.

 - Så om få år, når vi igen er samlet til Frederikssund For Fulde Sejl, kan det blive med et havnebad som et nyt spændende aktivitetsrum der er med til at skabe liv og stemning på havnen, sagde John Schmidt Andersen.

Fiskeleg og tasker af brugt sejl

En række af byens foreninger, virksomheder og institutioner bakkede også i år op om arrangementet ved at deltage med deres boder og stande lørdag.

Blandt dem var Frederikssund Skakklub, der både havde taget det store street-skakbræt med, og også et par skakspil og -ure i mere normal størrelse.

Skakspil i flere størrelser med Frederikssund Skakklub l├©rdag formiddag. Foto: Kenneth Jensen.
Skakspil i flere størrelser med Frederikssund Skakklub lørdag formiddag. 

Også Frederikssund Bibliotekerne var at finde på havnefronten. De havde medbragt et bolsjeglas, der i dagens indledning indeholdt en masse små fisk - og kunne man gætte det korrekte antal var der præmier i vente i form af... bøger.

Den unge mand på billedet herunder var ikke i tvivl. Der er 458 sagde han meget overbevisende, og gik straks igang med at udfylde en seddel, så han kunne være med i konkurrencen.

Biblioteket var der også med konkurrence og præmier. Foto: Kenneth Jensen.jpg
Biblioteket var der også med konkurrence og præmier.

Produkltionsskolen Frederikssund Foruddannelsescenter, PFFU, havde været kreative, og syet tasker af brugte sejl de havde fået fre Frederikssund Sejlklub, og iflg. skolens souschef, Gitte Gildberg var taskerne meget populære - og i øvrigt også super holdbare samt vind- og vandtætte.

Det var dog ikke kun taskerne af sejl der hittede. Det gjorde de søde sager såsom karameller og bolsjer, der blev produceret i en lind strøm på stedet, også.

Produktionsskolen PFFU solgte bolsjer, karameller, tasker og andre gode ting. Foto: Kenneth Jensen.
Produktionsskolen PFFU solgte bolsjer, karameller, tasker og andre gode ting.

Alt imens der var liv og glade dage ved alle boderne, så var der naturligvis også lørdag musikalsk underholdning på den store scene hele dagen - blandt andet ved elever fra Ådalens Skole.

Ådalens Skole gav den fuld skrue på scenen. Foto: Kenneth Jensen
Ådalens Skole gav den fuld skrue på scenen.

Foto: KEJE.