Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
14. april 2015

Jagten på Den Hvide Dame

På Selsø Slot vandrer Den Hvide Dame hvileløst om i sorg. Det siges at hun slog sin mand ihjel, og at hun tog sit eget liv. Men hvorfor? Og hvem var hun?

Det finder du måske svaret på når Jagten gennem historien går ind igen for fjerde år i træk - i år fredag den 8. maj kl. 17.00 på Selsø Slot, Selsøvej 28 i Skibby.

I 2012 var temaet jagten på Wiedevelts mystiske stenstøtter i Slotsparken i Jægerspris, mens jagten i de seneste to år har været henlagt til Herregårdsmuseet Selsø Slot. I 2013 jagtede deltagerne således herremandens yndlingsopskrift, mens det sidste år var slaven Ferdinand der var undløbet.

Slotsfruen viste rundt, og fortalte historier i 2013. Foto: Kenneth Jensen.
Slotsfruen viste rundt, og fortalte historier i 2013.

 - I år er turen imidlertid kommet til endegyldigt at fastslå, hvor Den Hvide Dame befinder sig, fortæller Specialkonsulent for idræt og fritid i Frederikssund kommune, Ole Munch. Den Hvide dame er husspøgelset på Selsø Slot, hvor hun har huseret i århundreder, men kun sporadisk har vist sig efter sin udåd.

Gys og mysterier

Hold hinanden i hånden, og kast jer ud i at opklare mysteriet under et spændende løb gennem kældre, gange og haver på Selsø Slot.

På slottet vil du møde fortidens beboere, og blive stillet over for udfordrende opgaver som skal ruste dig til at afdække gåden om Den Hvide Dame.

 - Og som noget nyt spiller Selsø Slots nærmeste nabo, Selsø kirke, en meget betydningsfuld rolle i årets jagt, fortæller Ole Munch.

Skattekort til alle skoleelever

Alle skoleelever vil i uge 16 i skolen via klasselæreren få udleveret årets skattekort med alle informationer om tilmelding m.v.

Målgruppen er primært børn i alderen 6 til 12 år, men alle børn - og forældre - er meget velkomne til at deltage.

Fløjtinister i musikskolens orkester i Jægerspris i 2012. Foto: Kenneth Jensen.
Fløjetinister i Musikskolens orkester i Jægerspris i 2012.

Pris og baggrund

Jagten gennem historien er et kulturtilbud og orienteringsløb for hele familien som byder på 14 mysterier der kombinerer familiesamvær, fysisk aktivitet og viden.

Børn under 6 år deltager gratis, men ellers er priserne:

  • Børn over 6 år: 25 kr. (+ 5 kr. gebyr)
  • Voksne (15+ år): 50 kr. (+ 5 kr. gebyr)
  • Familiebillet: 125 kr. (+ 5 kr. gebyr)

Billetter kan med fordel købes på forhånd på Jagten gennem historiens hjemmeside. Der kan også købes billetter i døren. Da er priserne: 65 kr. for voksne (15+ år) og 35 kr. for børn over 6 år. Der kan kun betales kontant.

Foto: KEJE.