Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
11. juni 2014

Håb om S-togsstation i Vinge

En ny trafikaftale er endnu ikke offentliggjort, men rygtet om at en ny S-togsstation er på vej i Vinge er alligevel nået ud til offentligheden.

 - Jeg både håber og tror at stationen i Vinge er lige på trapperne. Vi har gennem lang tid haft en fantastisk god og konstruktiv dialog med transportminister Magnus Heunicke og embedsmænd i ministeriet, og derfor tror jeg på at stationen endelig bliver en realitet, siger borgmester John Schmidt Andersen.

En ny S-togsstation i Vinge har længe været planlagt, men finansiering og tidsplan har været usikker. Et at de store problemer i forbindelse med etablering af nye stationer er at det er vanskeligt at tiltrække borgere, og dermed togpassagerer, til et område uden en station - og omvendt svært at etablere en station i områder uden tilstrækkeligt passagergrundlag. Det må derfor forventes at stationen først etableres når Vinge har nået en vis udvikling, men det bekymrer ikke John Schmidt Andersen:

 - Udviklingen i Vinge er i fuld gang. De første virksomheder er allerede etableret, og det første boligkvarter – Deltakvarteret – bliver snart klar til indflytning. Vinge har hovedstadens største vækstpotentiale. Vi er meget tilfredse med at forligspartierne på denne måde tager et medansvar for at vi lokalt kan udnytte og realisere det store vækstpotentiale, siger John Schmidt Andersen.