Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
28. april 2014

Fem fremtidige bud på en helt ny type S-togsstation i Vinge

Vinge-station

Fem teams er prækvalificeret til at komme med bud på en ny S-togsstation og landskabsbro i Vinge. Det var et bredt, spændende og kvalificeret felt på 23 nationale og internationale teams, der havde budt ind på at blive prækvalificerede til at tegne ny S-togsstation og bydel i Vinge.

Frederikssund Kommune har efter en omhyggelig og vanskelig udvælgelsesproces, valgt fem teams, hvor totalrådgiverne er:

COBE
Henning Larsen Architects
KHR arkitekter
Rambøll
Tegnestuen Vandkunsten

Deltagerne er valgt med udgangspunkt i de krav, der var opstillet i udbudsmaterialet. Desuden er de udvalgt for at sikre en stor faglig bredde i deltagerfeltet for at få mange forskellige og modige bud på, hvordan stationen i Vinge skal se ud.

Vinge er resultatet af mange års arbejde, for at skabe en unik byudvikling. Vinge skal bl.a. trække udvikling til Frederikssund Kommune. Målet er, at Vinge Station bliver et infrastrukturelt knudepunkt i byen, og samtidig opholdssted, byrum og socialt samlingspunkt for alle borgere i Vinge. Stationen skal være et eksempel på stationsbyggeri af så høj standard, det kan tjene til inspiration i både Dan­mark og udlandet.

Med konkurrencen og udvælgelsen af de fem teams har Frederikssund Kommune taget det første store skridt mod realiseringen af 1. etape af Vinge. En byudvikling som gennemgribende vil blive præget af det grundsynspunkt, at byer ikke er problemet, men løsningen på tiden og fremtidens udfordringer.

Byudviklingen i Vinge er baseret på bæredygtig planlægning, hvor samspillet mellem mennesker og natur er i fokus.

Frederikssund Kommune understreger, at der parallelt med konkurrencen forhandles med Transportministeriet om indgåelse af aftale for en samtidig etablering af Vinge Station og den første byudvikling.

De udvalgte teams

Team 1: COBE, SLA, Arup
Team 2:  Henning Larsen Architects, RPA, MOE og Tredje Natur  
Team 3:   KHR arkitekter, BIG, Tyréns AB-Hansen, Carlsen og Frølund A/S, Via Trafik Rådgivning A/S, Bisgaard Landskabsarkitekter Aps  
Team 4: Rambøll, EFFEKT, Snøhetta, Møller og Grønborg 
Team 5:  Tegnestuen Vandkunsten, BeAM, EKJ Rådgivende Ingeniører, WSP