Print

Kommunal- og regionsrådsvalg 2013

Tirsdag den 19. november 2013 holdes der valg til kommunalbestyrelser (byråd) og de fem regionsråd i hele landet.

Afstemningen på valgdagen foregår i tidsrummet kl. 9.00 til kl. 20.00 på alle afstemningssteder i Danmark.

Valg til kommunalbestyrelser og regionsråd afholdes hvert fjerde år, og foregår altid den tredje tirsdag i november måned.

Hvordan stemmer man? 

Ved kommunal- og regionsrådsvalg får man udleveret to stemmesedler - en til valg af kommunalbestyrelsen og en til valg af regionsrådet.

Ved kommunal- og regionsrådsvalg kan du stemme på den person eller den kandidat, som du mener bedst kan varetage dine interesser.

Hvert parti har en bogstavbetegnelse, som står ud for partiets navn på stemmesedlen. Desuden står navnene på de opstillede kandidater under de partier, de stiller op for.

Du kan enten stemme på et parti eller på en af de kandidater, der står på stemmesedlen. Det vil sige at du enten kan sætte dit kryds ud for navnet på selve partiet eller ud for navnet på en bestemt kandidat.

Alle valg i Danmark foregår ved hemmelig afstemning. Det betyder at ingen andre må se, hvor på stemmesedlen du sætter dit kryds.

Når du får udleveret stemmesedlen, skal du gå ind i et stemmerum bag et forhæng hvor du er alene, og ingen derfor kan se hvad du stemmer.

Du må kun sætte ét kryds - og det skal være et kryds (X). Krydset et vigtigt - hvis du f.eks tegner eller skriver på stemmesedlen, bliver den erklæret ugyldig.

Lister og kandidater til valget november 2013

Resultater fra valget november 2013

Stemmeprocenter fra valget november 2013

Det nye byråd - 2014 til 2017