Frederikssund Kommunes logo

Social og sundheds møde den 22. august 2022

Ekstraordinært møde via Teams kl. 08.30

Referat
Fold alle punkter

87Godkendelse af dagsorden

Beslutning

Godkendt.

88Beslutning om lokation for veterancafé

Resume

Forslag om etablering af Veterancafé i egnede kommunale lokaler. Forskellige muligheder er undersøgt, og der lægges op til at udvalget beslutter lokation, således at udmeldingen om Veterancaféen kan foregå i forbindelse med flagdagen den 5. september 2022.

Indstilling

Administrationen indstiller til Social og sundhed, at:

  1. Der træffes beslutning om lokation for Veterancafé i Frederikssund Kommune.

Beslutning

Cafeen placeres på Parkvej 4-6 i Jægerspris under forudsætning af at veterancenteret er enig i betingelser.

Sagsfremstilling

Som nævnt på tidligere udvalgsmøder har der været dialog med Veterancentret, med henblik på etablering af en Veterancafé i Frederikssund Kommune.

Veterancentret anbefaler, at etableringen af Veterancafé sker på flagdagen, den 5. september. Hvilket vil være den bedste måde at sikre opmærksomhed om og give caféen den bedste opstart.

Oprindeligt var der tale om at etablere Veterancaféen i Livskildens lokaler. Efter at have afholdt møde med Veterancentret, betragtes Livskildens lokaler ikke som særligt velegnede til formålet.

Veterancentret anbefaler lokaler, som veteranerne kan have rådighed over fast og ikke være afhængige af at skulle tilpasse sig f.eks. Livskildens åbningstider. Et lokale som veteranerne kan gøre til deres eget og sætte billeder op mv.

Der er derfor undersøgt flere mulige lokaler til formålet.

1. Frivillighuset

Der skal sendes en ansøgning til brugerrådet, der behandler ansøgningen til næste møde den 2. september. Frivillighuset bestemmer, hvem der kan bruge huset samt har overblik over lokalekapacitet. Ønsket om at få et rum til at sætte billeder op mv. kan ikke imødekommes.

2. Foreningshuset Pedersholm

Der er flere andre veteranforeninger i huset (Marineforeningen, Gardehusarforeningen m.fl.). Brugerrådet bestemmer, hvilke foreninger der kan bruge foreningshuset, og har overblikket over lokalekapacitet. Stedet er ikke handicapvenligt.

3. Græse Gl. Skole.

Skolestuen er velegnet til formålet. Formand for brugerrådet er meget positiv og inviterer til rundvisning af lokalet. Græse Gl. Skole har ikke en rampe, men kan få etableret dette hurtigt. Der er mulighed for, at veteranerne kan have et skab til deres ting. Der vil dog ikke være mulighed for permanent at hænge f.eks. billeder op på væggene, da lokalet også anvendes af andre.

4. Rytterskolen:

Det lille rum (plads til 12 personer) er ledigt tirsdag, onsdag og torsdag. Ønsket om at få et rum til at sætte billeder op mv. kan ikke imødekommes.

5. Frederikssundhallen

Mødelokalet på 1. sal i Frederikssundhallen kan bookes 1 gang om måneden. Ønsket om at få et rum til at sætte billeder op mv. kan ikke imødekommes. Grundet trapper er stedet ikke handicapvenligt.

6. Langes magasin

Mødelokale i Langes Magasin kan bookes 1 gang om måneden. Ønsket om at få et rum til at sætte billeder op mv. kan ikke imødekommes. Stedet er heller ikke handicapvenligt.

7. Parkvej 4-6

Lokalet er både handicapvenligt og kan imødekomme ønsket om at få sat diverse ting op på væggene mv. Endvidere anvendes lokalerne i dag af Socialpsykiatrien, som forventes at kunne være med til at opstarte Caféen i samarbejde med Veterancentret.

På baggrund af ovenstående vurderer administrationen, at det er Græse Gl. Skole og Parkvej 4-6, der bedst lever op til ønskerne fra Veterancentret.

Etableringen på parkvej 4-6 kan ske umiddelbart og lever op til Veterancentrets ønsker.

Etableringen på Græse Gl. Skole vil også kunne foregå relativt hurtigt. Det vil muligvis vare lidt inden rampen er på plads. Det vil ikke være muligt at indrette lokalet med billeder og lign.

De mindre etableringsomkostninger, der vil være begge steder, vil kunne holdes indenfor rammen.

Inddragelse

Der har været dialog med Veterancenteret.

Økonomi

Beslutning om lokation for Veterancafé i Frederikssund Kommune har ingen bevillingsmæssige konsekvenser, idet etableringsomkostningerne forudsættes afholdt inden for eksisterende budgetmæssige rammer.

89Underskrifter

Beslutning

-

Sagsfremstilling

Dette punkt erstatter det fysiske underskriftark.

Når der trykkes "godkendt" svarer det til, at underskriftarket er underskrevet.