Vinge Centrum

Vinge Centrum bliver det mest bymæssige område i Vinge. Vinge Centrum er stationsnært, og det er her de første butikker, kontorer og lejlighedsbyggerier bliver opført. Det vil alt sammen bidrage til en levende bymidte i Vinge, hvor beboere, de, der arbejder i Vinge, børn og besøgende mødes i de fælles grønne byrum mellem husene. 

Læs nyheden om AP pensions milliardinvestering i Vinge C.

Vinge Station, der er en del af linje C og H på S-togsnettet, er helt central i Vinge Centrum. Målsætningen for Vinge Station er at skabe en helt unik station, som er en fuldstændig integreret del af Vinge. Helt centralt i Vinge Station er en landskabsbro, som skal gå over skinnerne og forbinde Det Grønne Hjerte på tværs af banen. Stationen skal flette tilgængelighed, højt trafikalt serviceniveau sammen med et rekreativt naturligt landskab og en tæt by.

Vinge Station vil stå færdig i 2019Stationen i Vinge forventes at være færdig i 2019.

Arkitektkonkurrencen om Vinge Station

Designet af Vinge Station blev til på baggrund af en arkitektkonkurrence om Vinge Station og ny bydel, der blev udskrevet den 2. maj 2014. Vinderen af konkurrencen blev Totalrådgiver Henning Larsen Architects A/S i samarbejde med TREDJE NATUR ApS, MOE A/S og RPA. 

Få mere information om den indbudte arkitektkonkurrence

Læs nyheden Vinge Station vinder arkitektpris