Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo

Om Vinge

Kort videointroduktion der viser Byen Vinges placering og udstrækning.


Kun 40 minutter fra København udvikler Frederikssund Kommune byen Vinge. Det er et af Danmarks største byudviklingsprojekter med et samlet areal på 370 hektar eller næsten 20% større end Ørestaden i København.

Vinge bliver langt fra en traditionel forstad. Vinge bliver en by, hvor du har landskabet tæt på og naturen i baghaven. Samlingspunktet i Vinge bliver det grønne hjerte, - en attraktiv og levende byfælled, som forbinder Vinges forskellige kvarterer. S-togsstationen kommer til at ligge midt i centrum, som også kommer til at rumme butikker, kontorer, institutioner, plads til sport og leg og andre offentlige faciliteter. Når Vinge er fuldt udbygget vil der ifølge den oprindelige helhedsplan være ca. 20.000 indbyggere og omkring 4000 arbejdspladser i byen. 

Aktiviteterne i den nærmeste fremtid vedrørende Vinge kan læses i denne Proces- og Aktivitetsplan, der blev vedtaget på byrådsmødet den 25. april 2018.

Forligskredsen bag Transportforliget fra 2014 har afsat ca. 55 mio. kr. til etablering af en ny S-togsstation i Vinge. Pengene vil blive frigivet, når Frederikssund Kommune kan dokumentere fremdrift i projektet

Se en oversigt over de væsentligste punkter i Vinges udvikling siden 2011.

Læs mere om Frederikssund

vores faktaside kan du finde mere info om Frederikssund Kommune.

Hos VisitFrederikssund kan du læse mere om området, naturen, fjorden mv.