Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo

Om Vinge

Levende by. Nærværende natur.

Kun 40 minutter fra København udvikler Frederikssund Kommune byen Vinge. Det er et af Danmarks største byudviklingsprojekter med et samlet areal på 370 hektar eller næsten 20% større end Ørestaden i København.

Når Vinge er fuldt udbygget i 2035 vil der være ca. 20.000 indbyggere og omkring 4000 arbejdspladser i byen. Vinge bliver langt fra en traditionel forstad. Vinge bliver en by, hvor du har landskabet tæt på og naturen i baghaven. Samlingspunktet i Vinge bliver det grønne hjerte, - en attraktiv og levende byfælled, som forbinder Vinges forskellige kvarterer. S-togsstationen kommer til at ligge midt i centrum, som også kommer til at rumme butikker, kontorer, institutioner, plads til sport og leg og andre offentlige faciliteter.

I Vinge bliver der tænkt nye teknologier og bæredygtighed ind i planlægningen. Fibernet til alle er en selvfølge, ligesom smarte affaldsløsninger og intelligente gadelamper allerede nu er ved at blive en del af hverdagen for indbyggerne i Vinges første boligkvarter - Deltakvarteret. Deltaet og de øvrige bassiner i byen vil opsamle regnvandet og vil medvirke til at skabe et rekreativt rum med plads til både dyr, planter og mennesker. Når man bor i Vinge er den nærmeste nabo naturen, som ligger lige uden for døren og i byens grønne hjerte, der strækker sig i hele byens længde.

Vinge rummer mulighed for både individualitet og fællesskab i kraft af mange forskellige boformer. Når byen er fuldt udbygget kommer den til at rumme boliger, erhverv, offentlige institutioner, dagligvarehandel og gode muligheder for rekreative aktiviteter.

Vinge Centrum

Vinge Centrum bliver det mest bymæssige område i Vinge. Vinge Centrum er stationsnært, og det er her de første butikker, kontorer og lejlighedsbyggerier skal opføres. Det vil alt sammen bidrage til en levende bymidte i Vinge, hvor beboere og besøgende mødes i de fælles grønne byrum mellem husene. 

Vinge Station vil blive en del af linje C og H på S-togsnettet og kommer til at ligge centralt i Vinge Centrum. Målsætningen for Vinge Station er at skabe en station, som er en integreret del af Vinge. Stationen skal flette tilgængelighed, højt trafikalt serviceniveau sammen med et rekreativt naturligt landskab og en tæt by.

Vinge Station er tegnet af Henning Larsen Arkitekter.Stationen i Vinge er tegnet af Henning Larsen Arkiteter.

Følg Vinge

Find os på Facebook og www.byenvinge.dk eller se de flotte billeder og videoer på Instagramprofilen "byenvinge".

Vinge helhedsplan illustration: Henning Larsen Architects og EFFEKT