Om Vinge

Levende by. Nærværende natur.

Kun 40 minutter fra København udvikler Frederikssund Kommune byen Vinge. Det er et af Danmarks største byudviklingsprojekt med et samlet areal på 370 hektar eller næsten 20% større end Ørestaden i København.

Når Vinge er fuldt udbygget i 2035 vil der være ca. 20.000 indbyggere og omkring 4000 arbejdspladser i byen. Vinge bliver langt fra en traditionel forstad. Vinge bliver en by, hvor du har landskabet tæt på og naturen i baghaven. Samlingspunktet i Vinge bliver det grønne hjerte, - en attraktiv og levende byfælled, som forbinder Vinges forskellige kvarterer. S-togsstationen kommer til at ligge midt i centrum, som også kommer til at rumme butikker, kontorer, institutioner, plads til sport og leg og andre offentlige faciliteter.

Overalt i Vinge bliver der tænkt nye teknologier og bæredygtighed ind i planlægningen af byen. Fibernet til alle er en selvfølge, ligesom smarte affaldsløsninger og intelligente gadelamper vil blive en del af hverdagen for indbyggerne i Vinge. Deltaet og de øvrige bassiner i byen vil opsamle regnvandet og vil medvirke til at skabe et rekreativt rum med plads til både dyr, planter og mennesker. Når man bor i Vinge er den nærmeste nabo naturen, som ligger lige uden for døren og i byens grønne hjerte, der strækker sig i hele byens længde.

Vinge vil blive tæt forbundet med København, Frederikssund og resten af Sjælland, når den kommende S-togsstation og den nye bro over Roskilde fjord står færdige i 2019. Vinge rummer mulighed for både individualitet og fællesskab i kraft af mange forskellige boformer. Når byen er fuldt udbygget kommer den til at rumme boliger, erhverv, offentlige institutioner, dagligvarehandel og gode muligheder for rekreative aktiviteter.

Følg Vinge

Find os på Facebook og www.byenvinge.dk eller se de flotte billeder og videoer på Instagramprofilen "byenvinge".