Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo

Om projektet

Frederikssund Kommuner var med i det landsdækkende projekt Delebyer i 2016 som havde til formål at afdække, hvordan vi kan få samfundet til at køre lidt længere på literen ved at udnytte ressourcerne mere effektivt. I syv kommuner efterlyste projekt Delebyer i uge 23 2016 gode idéer til at gøre byerne og byfællesskaberne bedre gennem deling.

Ressourcer kan udnyttes bedre

Tanken i deleøkonomi er, at der overalt findes forskellige ressourcer – både private og offentlige – som ikke bliver udnyttet fuldt ud, og som derfor kan skabe gavn og nytte for andre i de perioder, hvor de ellers ikke ville være i brug.

Deledag

Frederikssund Kommune holdt en deledag den 4. juni, hvor en række engagerede borgere og virksomheder mødte op for at udvikle deleøkonomiske ideer.

Her kan du læse en artikel om deledagen.

Projektet afsluttet

Projekt Delebyer sluttede officielt den 24. november 2016 med en afslutningskonference i København. Her deltog de syv kommuner, der havde været med i projektet samt en række andre aktører.

Her kan du læse en artikel om afslutningskonferencen.

Dansk Arkitekturcenter (DAC) udgav et magasin i forbindelse med afslutningen af projektet. Læs magasinet Deleby.

Magasinet findes også i en engelsk udgave.

Få mere at vide

Det var Dansk Arkitektur Center - DAC - som stod bag projekt Delebyer. Du kan læse mere om projektet på DACs egen hjemmeside.

Deleby var et partnerskab mellem Realdania, Grøn Omstillingsfond og Dansk Arkitektur Center med Rambøll og Rainmaking Innovation som rådgivere.

Mediepartnere: Politiken og Kommunen.

Partnerkommuner: Frederikssund, København, Lejre, Middelfart, Nyborg, Slagelse og Sønderborg.

Deleby var udviklet og drevet af Dansk Arkitektur Center.