Til dig med nyopståede smerter i lænden

Frederikssund Kommune tilbyder et  otte ugers forløb med undervisning og træning. Tilbuddet er til dig med nyopståede smerter i lænden, som du ikke er udredt og behandlet for.

Formålet med forløbet er at:

• hindre at nyopståede smerter i lænden udvikler sig varige smerter.
  • du lærer at håndtere perioder med smerter i lænden og stadig kan få et arbejds- og hverdagsliv til at fungere.
  • du lærer træningsøvelser, som kan øge eller vedligeholde dit funktionsniveau samt forebygge tilbagefald.
  • du kan fastholde eller genoptage din tilknytning til arbejdsmarkedet.

Forudsætninger for at deltage:

• Du skal være over 18 år og bo i Frederikssund Kommune.
  • Du må ikke have andre lidelser, der forhindrer dig i at træne eller indgå i et gruppeforløb. Du skal desuden selv kunne transportere dig til tilbuddet.
  • Din læge, hospitalet eller en kiropraktor skal sende en henvisning. Herefter bliver du kontaktet af en fysioterapeut for at finde ud af, om tilbuddet er relevant for dig.

Tilbuddet omfatter ikke patienter med smerter i øvre del af ryggen eller nakken.

Forløbet har fokus på:

• Ryggens anatomi og funktion
  • Holdningskorrektion
  • Ergonomi
  • Træningsprincipper
  • Mestringsstrategier
  • Smertehåndtering
  • Udspændning af stramt muskel- og nervevæv.

Tid og sted

Træning og undervisning varetages af fysioterapeuter og foregår i dagtimerne to gange ugentligt af 1½ time. Vi mødes i træningslokalerne på Omsorgscenteret Solgården, M. P. Jensensvej 4, 3530 Slangerup.

Flere oplysninger

Du er velkommen til at kontakte fysioterapeut Lene Lomstein på hverdage mellem kl. 8 og 9 på telefon 47 35 07 76.