Lær at tackle job og sygdom

Lever du med frustrationer over din job- og sygdomssituation? Så er kurset "Lær at tackle job og sygdom" måske noget for dig.

Du kan tilmelde dig eller få yderligere information hos sundhedskonsulent Rikke Rossen Hansen på 24 44 60 73.

Tag styring over dit liv

Formålet med kurset er, at det bliver dig, der styrer din sygdom, og ikke omvendt.

Der er undervisning seks gange to en halv time, og kurset henvender sig til dig, der:

• er sygemeldt fra jobbet
  • går på arbejde, men mangler redskaber til at tackle sygdommen, så du kan fortsætte i dit job
  • ikke er i arbejde, men har brug for redskaber til at tackle sygdommen og få mere styring over din hverdag.

Du lærer teknikker og får inspiration og redskaber til at tackle din sygdom og overkomme de forhindringer, der kan være i din job- og sygdomssituation. Følgende emner bliver behandlet:

• En ny arbejdsidentitet
  • En aktiv indsats og dialog med arbejdsgiver, jobcenter og kollegaer
  • Håndtering af stress
  • Håndtering af symptomer som smerte, træthed og nedtrykthed
  • Kommunikation med familie og venner
  • At bruge sit netværk
  • At sætte mål - og nå dem
  • Problemløsning
  • Pacing - balance mellem aktivitet og hvile
  • Fysisk aktivitet og sund kost.

Instruktøren ved hvor skoen trykker

Instruktørerne har selv langvarig sygdom inde på livet og ved, hvordan det er, når sygdom begrænser mulighederne for at arbejde. De ved altså hvor "skoen trykker".

De har gennemført en systematisk uddannelse og er godkendt til at lede kurser for mennesker med kronisk sygdom.

Sådan siger tidligere kursist

- Kurset har givet mig redskaber og mod til at komme tilbage i job. Jeg fik værktøjer til at gå op imod de autoriteter, der er på området, og til at være proaktiv i forhold til min sygdom. Man skal have et nyt fokus, og det hjælper kurset med.

Næste kursus

Næste kursus vil blive annonceret her på hjemmesiden og i Lokalavisen Frederikssund.

Mand springer ud over trappe. Foto: Trine Juel Komiteen for Sundhedsoplysning