Lær at leve med kronisk sygdom

Har du en kronisk sygdom, og oplever du at hverdagen kan være svær at håndtere? Er du frustreret over, at du ikke længere kan det samme som du kunne engang, og har du brug for at snakke med andre i en lignende situation?

Så er kurset "Lær at leve med kronisk sygdom" måske noget for dig. Det er gratis og henvender sig til voksne, der har en kronisk sygdom eller er pårørende til en med kronisk sygdom. Der er undervisning to en halv time om ugen i et seks ugers forløb.

Se pjecen Lær at tackle kronisk sygdom.

Få mere at vide hos sundhedskonsulent Rikke Rossen Hansen på 24 44 60 73.

Tag styring over dit liv

Kurset fokuserer på emner og indfaldsvinkler, som du med fordel kan være opmærksom på og forholde dig til i en hverdag med kronisk sygdom.

Du lærer teknikker og får inspiration og redskaber som i kombination med din egen aktive indsats giver bedre muligheder for at mestre symptomer og problemer.

Kurset er velafprøvet og beskrevet internationalt, og er evalueret i Danmark med flotte resultater.

Instruktøren ved hvor skoen trykker

Kurset bygger på "ligemandsprincippet", derfor er det mennesker med kronisk sygdom, der underviser.

Instruktøren ved altså hvor "skoen trykker", og hvordan det føles når sygdom sætter begrænsninger i hverdagen.

Derudover har instruktørerne gennemført en systematisk uddannelse der sætter dem i stand til at lede kurser for mennesker med kronisk sygdom.

Sådan siger tidligere kursister

- Jeg kan varmt anbefale kurset til alle, selv om de har haft deres sygdom i mange år. Gør det! Det vender rundt på tingene og får sat noget på plads.

- Det havde været dejligt med dette kursus. da sygdommen startede. Jeg har dog fået meget ud af det, selv om jeg har været syg i 30 år.

Næste kursus

Næste kursus vil blive annonceret her på hjemmesiden og i Lokalavisen Frederikssund.

Mand står på hovedet. Foto: Trine Juel Komiteen for Sundhedsoplysning