Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo

Om en måned går det løs...

Aprilfestival PlakatI dagene fra 19.- 26. april er Frederikssund Kommune vært for verdens største omrejsende teaterfestival for børn og unge.

Det hele starter med en stor åbningsfest - Søsætningen - søndag den 19. april kl. 14.00 på Torvet i Frederikssund. 

Herfra vil alle fremmødte blive guidet rundt på en overraskende oplevelsestur gennem Frederikssund by for at markere at store dele af Fjordlandet i den kommende uge vil syde og boble af teater på alle tænkelige og utænkelige måder.

Trickløbehjul, spejdere, sangere, sejlere, skuespillere, gymnaster, et blæseorkester og – ikke mindst – skibet Skjelskør! - dét er nogle af ingredienserne i den store festivalsøsætning.

300 festivalbåde af papir foldes og søsættes til tonerne af Søsætningssangen, der er specielt komponeret til dagen. Og bådene skal nok blive klar. Selv borgmester John Schmidt Andersen glæder sig så meget til søsætningen, at han giver en hånd med...

130 teatre og 800 forestillinger - med gratis adgang 

Sammen med Halsnæs Kommune lægger vi rammer til 130 teatre der opfører 800 forestillinger i løbet af den uge festivalen varer.

Én af de mere spektakulære forestillinger er det australske POLYGLOT-teater, der sammen med publikum opbygger en hel verden af tusindvis af papkasser i løbet af tre dage. Arrangørerne har ledt og svedt de sidste uger med at skaffe SÅ mange flyttekasser med en samlet vægt på 6 tons til blot én forestilling. Men det skal nok lykkes, så POLYGLOTs ”We Built This City” kan blive en god oplevelse for alle. 

’We Built This City’ med det australske teater POLYGLOT. Foto: POLYGLOT.
’We Built This City’ med det australske teater POLYGLOT. 4.000 papkasser med en samlet vægt på 6 tons udgør byggematerialerne i forestillingen.

I alt 85 skoler og institutioner i de to kommuner får teater i løbet af ugen, hvor i alt 332 forestillinger vises for børn og unge i skoletiden. Om eftermiddagene vises der også 34 forestillinger rundt omkring i kommunernes kultur- og forsamlingshuse, hvortil der er offentlig adgang.

I weekenden kulminerer det hele i et kæmpe ’åbent hus’-arrangement, hvor der vises næsten 400 teaterstykker fordelt på 12 spillesteder (især skoler) i Frederikssund by.

Her er alle velkommen til at møde op - blot skal gratis billetter bestilles inden. Det kan ske fra festivalen hjemmeside fra den 13. april.

Program husstandsomdeles

Allerede nu kan det fulde program ses på festivalens hjemmeside, og ellers husstandsomdeles det også i hele kommunen inden længe.

Giv en hånd med

For at det hele kan lykkes bliver der også brug for mange frivillige hjælpere til at løfte opgaven sammen med de professionelle teaterfolk.

Der bliver opgaver med udsmykning, vejvisning, hjælp til teatrene med at bære udstyr ind og ud, café-opbygning, servering, oprydning, transport af internationale gæster samt anden praktisk assistance.

Du kan på den måde være med til at give teatrene og de besøgende en uforglemmelig festival – og bliv samtidig selv en del af en teaterfestival. Følg med ’indefra’, se forestillinger og deltag i fester og events– herunder Festivalshowet torsdag aften og festen for de frivillige lørdag aften. Se uddybende information om de frivillige opgaver og tilmeldingsskema til frivilligt arbejde (opdateret august 2018: linket virker ikke, da ikke længere er aktuelt).