Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo

Norsk venskabsby gæstede festival

Aprilfestival tiltrækker mange udenlandske gæster - herunder også fra kommunens norske venskabsby, Aurskog-Høland.

Mandag havde en delegation af embedsmænd på fritidsområdet i den norske kommune således valgt at lægge vejen forbi Frederikssund, for blandt andet ved selvsyn at opleve verdens største teaterfestival for børn og unge.

Den norske delegationen ved Elværket. Foto: Kenneth Jensen.
Delegationen fra Norge flankeret af deres danske værter. Fra venstre kommunens kulturchef, Paw Holze Nielsen, formand for Foreningen Norden, Grethe Olsen, Ragner Heide, Gabi Valentien, Eirik Udnæs Hoel, Vigdis Jakobsen, Marianne Mørch Grahn og Sigbjørn Solheim.  

Delegationen var derfor både på besøg i basen for alle de medvirkende, Kulturhuset Elværket, hvor de fik lejlighed til at hilse på en del af de medvirkende og snuse til stemningen "back stage", men de fik også lov at komme en tur i teatret. Det er jo dét det hele handler om.

Historien om Absalon

Mandag formiddag var nemlig de gæster ved en forestilling opført af det "Det Fortællende Teater" på Frederikssund Private Realskole for deres 6. klasser.

Absalon er en fortællerejse til 1100-tallets virvar af store begivenheder. Teaterfortællingen om drengen der hvirvles ind i spillet om magten. Om hans liv tæt forbundet med lillebroren, Kong Valdemar. Om Axel, som blev til Absalon – og om hvordan han skabte en særlig fred og prisen han måtte betale.

Jesper la Cour Andersen  og Ragnhild Kaasgaard i forestillingen Absalon. Foto Kenneth Jensen.

Det forællende teater på Privatskolen. Foto Kenneth Jensen.

Ragnhild Kaasgaard fra Det Fortællende Teater i Absalon. Foto Kenneth Jensen.
Jesper la Cour Andersen Og Anne Karina Nikolaisen i forestillingen Absalon.

Fantastisk forestilling

De besøgende lagde da heller ikke skjul på at forestillingen have gjort indtryk:

 - Det var en fantastisk forestilling, sagde Sigbjørn Solheim, der til daglig er kulturchef og rektor på kulturskolen i Aurskog-Høland.

Han, og de øvrige deltagere fra venskabsbyen, var i det hele taget meget betagede af det store arrangement, og fortalte også at der er norske teateropkøbere med på festivalen i Frederikssund, så de håber at komme til at se mere til nogen af forestillingerne hjemme hos dem selv.

 - Det har været en lærerig dag, hvor vi er blevet taget vel imod i Frederikssund, sagde Sigbjørn Solheim.

Foto: KEJE.