Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo

Kulturel byggeplads sitrer af liv

Aprilfestival handler ikke kun om teater der forgår på en klassisk scene inden for en bestemt tidsramme. Den rækker meget længere, puster til de unges kreativitet og virkelyst, og sætter sig spor i landskabet i Frederikssund - navnlig i disse dage, men forhåbentlig også langt ind i fremtiden.

Et af de synlige spor, som vi også omtalte her på hjemmesiden i sidste uge, er at det Aarhusianske firma Bureau Detours har indtaget en del af Fioma-grunden i hjertet af Frederikssund og omdannet den til Kulturel byggeplads som led i Aprilfestival – og det med stor succes.

Direktør på skaterrampen

Lige siden byggeriet på pladsen var overstået har de unge boltret sig på deres nye scene, og på de midlertidige skaterramper der er opstillet på grunden.

Onsdag eftermiddag var kommunens direktør for Opvækst, Uddannelse og Kultur, Jan Milandt, på besøg for med egne øjne – og på egen krop – at opleve aktiviteten og begejstringen blandt de unge.

Han slap da heller ikke for lidt instruktion i at benytte et løbehjul.

Jan Milandt på balancerer på løbehjul på Fioma. Foto Kenneth Jensen
Jan Milandt under oplæring i at balancere med et løbehjul.

 - Jeg syntes det er et utroligt spændende projekt Bureau Detours og de unge har skabt i fællesskab, siger Jan Milandt.

 - Og så er det en sand fornøjelse at komme her og se hvilket liv det har skabt, og hvor engagerede de unge er i projektet. Det er super inspirerende.

Jan Milandt med en gruppe unge på den Kulturelle byggeplads. Foto Kenneth Jensen
Jan Milandt med en gruppe unge på den Kulturelle byggeplads.

Indrettelse af byrum

Måske har du også set pilene, bænkene og taburetterne i bybilledet. Det er også Bureau Detours der står bag dem, og dermed hjælper med at guide folk rundt i byen til de rette stedet under Aprilfestival.

Eksempel på Bureau Detours pile i bybilledet. Foto Kenneth Jensen.
Eksempel på Bureau Detours pile i bybilledet., som skal vise folk vej rundt under festivalen. 

Netop indretning af byrum er deres speciale. Bureau Detours er en kreativ organisation med stor interesse i at skabe sociale miljøer på offentlige steder – som fx Fioma-grunden. Det gør de med en blanding af kunst, arkitektur, design og byplanlægning.

Foto: KEJE.