Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo

Hyldest til 180 festival-frivillige

Aprilfestival handler om teater for store og små. Den del har de 129 medvirkende, professionelle teatre taget sig af. Men uden en masse logistik omkring festivalen går det ikke, og den del har godt 180 frivillige borgere stået for.

Det takkede TeaterCentrum, Frederikssund Kommune og alle skuespillerne dem for ved en fest lørdag aften i Kulturhuset Elværket i Frederikssund.

Har løbet stærkt

Det var formand for Fritidsudvalget i Frederikssund Kommune, Morten Skovgaard (V), der holdt takketale til de frivillige inden champagnepropperne sprang, og der blev skænket op af teaterfolkene.

Champagneglas i lange baner. Foto Kenneth JensenChampagneglas i lange baner gjort klar til de frivillige i en festpyntet sal.

 - Jeg vil gerne sige tusind tak til alle de frivillige som har løbet rigtig, rigtig stærkt i denne uge. Om det så er yngste mand på 16 eller ældste frivillige, som var Aase på 84, sagde Morten Skovgaard, og fortsatte:

 - Vi vil fra Byrådets side gerne levere en levende by, og have at teater er en del af vores  dannelseskompetence i Frederikssund Kommune. Det er lykkedes i denne uge - ikke mindst takket være de frivillige der har medvirket til at levere et godt værtskab, og det er vi stolte af.

 - I har løbet for halvanden person, I har været tusindkunstnere og kørt pendulfart til lufthavnen, langet kaffe og kage over disken - ja, I ved selv alt det som det har krævet. Og alle har givet et nap med, og har været super fleksible, sagde udvalgsformanden om de frivillige.

 - Også en stor, stor tak til de 12 teamledere der har fået vagtplaner og det hele til at gå op. Og endelig også en tak til vores produktionsskole, der har været med til at skabe nogen af de synlige beviser på festivalen i bybilledet i form af skilte, bord/bænke m.m.

Morten Skovgaard takker de frivillige. Foto Kenneth Jensen.
Morten Skovgaard takker de frivillige.

Efter Morten Skovgaards tale trak skuespillere og teaterfolk op - bogstaveligt talt - og lod champagnepropperne springe, mens hele salen råbte "Aprilfestival 2015". Og så blev der ellers skænket champagne til de frivillige.

Champagnepropperne springer. Foto Kenneth Jensen.
Champagnepropperne springer.

Stafetten videre til Frederiksberg Kommune

Inden musikken blev overladt scenen, og danseløverne overtog gulvet mens andre søgte baren - naturligvis bemandet af frivillige - så skulle stafetten gives videre til næste års værtskommune som er Frederiksberg.

Det skete ved at Morten Skovgaard overrakte symbolet på Aprilfestival 2015, papirsbåden, til repræsentanter for Frederiksberg Kommune.

Stafetten gives videre til Frederiksberg Kommune. Foto Kenneth Jensen.
Stafetten gives videre til Frederiksberg Kommune.

Foto: KEJE.