Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo

Forrygende festivalshow i Frederikssundhallen

Med Niels Grønne som den meget veloplagte og lidt selvoptagede konferencier, Gustav Flejner, fik de 1.100 gæster smagsprøver på, hvad Aprilfestivalen har at byde på. Med bistand fra bekvemmelighedsflygtningen Ali og de bemærkelsesværdigt usynlige ninjaer fra Dansk Ninjaunion bød aftenen på både falde-på-halen-komik og opera.

Niels Grønne med Ali og ninjaer. Foto Preben Gøttsche.
Niels Grønne med Ali og ninjaer.

Vikingernes lurblæsere åbnede ballet, hvorefter Lars Gregersen fra Teater Glimt – bogstaveligt talt - optrådte på slap line som optakt til åbningstalerne.

Lars Gregersen fra Teater Glimt. Foto Preben Gøttsche.
Lars Gregersen fra Teater Glimt.

Og åbningstalerne var det første (men bestemt ikke sidste) programindslag, der bragte Gustav Flejner i vanskeligheder, da der med kort varsel indløb afbud fra både Dronning Margrethe og kulturminister Marianne Jelved. Åbningen blev dog reddet, da Ali fandt borgmester John Schmidt Andersen og festivalleder Henrik Køhler blandt publikum og fragtede dem til scenen i hans cykeltaxi.

Borgmester og festivalleder på cykkeltur. Foto Preben Gøttsche.
Borgmester og festivalleder på cykeltur.

Borgmesteren indledte med at sige, at han – i modsætning til dronningen – ikke havde forberedt en tale. Men da han – ligeledes i modsætning til dronningen – altid havde sin ægtefælle med til væsentlige begivenheder, og da hun alligevel altid skrev hans taler, blev der med kort varsel leveret en tale til borgmesteren fra fru Anne, som kunne holdes inden borgmesteren klippede den røde snor og erklærede festivalen for åben. Herefter talte festivalleder Henrik Køhler, og fremhævede bl.a. det enormt varierende udbud under Aprilfestivalen.

Borgmesteren klipper snoren. Foto Preben Gøttsche
Borgmesteren klipper snoren med en negleklipper.

Åbningen markeres med champagne og konfetti. Foto Preben Gøttsche.
Åbningen markeres med champagne og konfetti.

Herefter kunne publikum opleve smagsprøver fra forestillingen ”For enden af tunnellen” med Limfjordsteatret og Den Jyske Opera, Mavedans fra Ali til hans hjemlands irriterende rytmer, Det Olske Orkester, om hvilket det stod klart, at det eneste, der var dårligere end orkestret var dets dirigent, Dansk Rakkerpak med udpluk fra forestillingen ”PSYCHO – Street Cut” og Uppercut Danseteater med ”Just Blazin’”.

For enden af tunnellen med Limfjordsteatret og Den Jyske Opera. Foto Preben Gøttsche.
For enden af tunnellen med Limfjordsteatret og Den Jyske Opera.

Ali mavedanser. Foto Preben Gøttsche.
Ali mavedanser.

Dansk Rakkerpak. Foto Preben Gøttsche.
Dansk Rakkerpak.

Uppercut Danseteater. Foto Preben Gøttsche.
Uppercut Danseteater.

Det hele sluttede med fælles knaldfyrværkeri, da de 1.100 publikummer oppustede og baldrede til på stolene udlagte papirsposer til parolen ”Mange mennesker kan meget”. Og så var den åbne del af Aprilfestivalen skudt i gang.

Foto: Preben Gøttsche.