Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo

Årets børneteaterarrangørpris uddelt

Ved fredagens New Case-event i Kulturhuset Elværket var det ikke kun nye teatre der fik lejlighed til at præsenterer sig selv. Det var samtidig anledningen til at udnævne årets bedste arrangør af børneteater i Danmark.

Bag prisen står Kulturkongen.dk, som er et landsdækkende netværk af kulturinteresserede danskere, som via websitet tester, rater og anbefaler kulturoplevelser til hinanden. Netværket samarbejder også med diverse børneteaterproducenter og TeaterCentrum.

Børneteaterarrangørprisen gives til en arrangør som har gjort en ekstraordinær indsats i forbindelse med et børneteaters besøg, eller som generelt er en god, behaglige og konstruktiv samarbejdspartner når teatrene kommer på besøg med deres forestillinger. Prisen er et forsøg på at give lidt tilbage fra teatrene til arrangørerne.  

Pris til Skive

Det er producenterne selv som nominerer vinderne, og i år gik prisen til Helle Kappel Nielsen fra Skive.

Helle Kappel Nielsen fra Skive vandt børneteaterarrangørprisen. Foto Kenneth Jensen.
Helle Kappel Nielsen fra Skive vandt børneteaterarrangørprisen.

Pelle Koppel fra kulturkongen.dk motiverede valget af Helle Kappel Nielsen med flg. ord:

 - Du får prisen fordi du gennem mange år har været en ildsjæl. Du har udvalgt forestillinger med stor omhu, deltaget aktivt i festivallerne, og gjort dit til at teater for børn  og unge er blevet en rigtig vigtig del af Skives børn og unges liv både før, under og efter deres skolegang. 

Prisen består i en gratis forestilling til den vindende arrangør, som en række teatre har doneret. Vinderen trækker selv den gratis forestilling, og Helle Kappel Nielsen trak forestillingen "Kongen og vandkanden" fra Nørregaards Teater.

Foto: KEJE.