Frederikssund Kommunes logo

Slut med oliefyr

Fra 2016 er det ikke længere tilladt at installere oliefyr i huse, hvis der er mulighed for fjernvarme eller naturgas. Heldigvis er der hjælp at hente. Der er nemlig mulighed for at få uvildig rådgivning om, hvordan man bedst opvarmer boligen uden olie hos Energitjenesten.

Hvad får du ud af at skifte oliefyret ud?

For de fleste boligejere vil der være gode grunde til at skifte til en anden opvarmningsform end olie. Et oliefyr skader miljøet og er en af de dyreste måder at varme boligen op på. Priserne på olie er steget, og stigningerne forventes at fortsætte.

Giv os besked, hvis du ændrer din opvarmning 

Når du ændrer varmeforsyning, skal du give os besked, så vi kan ajourføre BBR (Bygnings- og Boligregisteret) - ring til os eller send en e-mail. Som bygnings- eller boligejer er det dit ansvar at overholde love og regler og løbende at holde øje med, at oplysningerne på din BBR-meddelelse er korrekte.

Vær opmærksom på, at din ejendom kan være omfattet af en tilslutningspligt til en bestemt type opvarmning enten i en lokalplan eller i en tinglyst deklaration

Der er flere steder, hvor du kan finde råd og vejledning, og finde mere viden på området. Vi har samlet nogle links til dig her.

Regler for olietanke under 6000 liter

Læs om reglerne for olietanke, sløjfningsfrister m.m