Frederikssund Kommunes logo
28. juni 2021

Udsigt til flere parcelhuse i Vinge

- Er der ledige byggegrunde til salg i Vinge? 

Det er et spørgsmål Frederikssund Kommune jævnligt får fra borgere, der er interesserede i at bygge eget hus i Vinge. Siden Deltakvarteret blev udstykket – og udsolgt - har svaret til de interesserede været nej. Men nu er der hjælp i sigte.

Ny udstykning til parcelhuse

På Byrådets møde torsdag den 24. juni blev det nemlig besluttet, at administrationen skal udarbejde et oplæg til kommunal byggemodning til ca. 50 parcelhuse i det sydlige Vinge. Oplægget skal forholde sig til, hvordan og hvor der kan etableres parcelhuskvarterer, der på en ny og aktiv måde forholder sig til visionen for Vinge.

Udstykningen af grunde til parcelhuse følger den 8-punktsplan for udviklingen af Vinge, som blev vedtaget i 2019.

Salg kan begynde i 2022

Det forventes, at det kommende parcelhusområde bliver udstykket ud fra lignende principper, som grundene i Deltakvarteret blev udstykket ud fra. Dvs. en udstykning, som tager nogle erfaringer og principper med fra lokalplan nr. 065, så områdets indretning afspejler Vingevisionen. Inden udstykningen kan etableres, skal der skabes vejadgang til området, og Byrådet skal tage stilling til udgifter hertil samt til byggemodning, inden selve byggemodningen kan begynde. Endvidere skal der fremlægges sag til politisk godkendelse med igangsættelse af salgsproces parallelt med lokalplanprocessen.

Det forventes at det egentlige salg af byggegrunde kan igangsættes i 2022.

Hvis du gerne vil holde dig opdateret på udviklingen i Vinge, kan du skrive dig op til nyhedsbrevet VingeNyt, der udkommer fra august 2021. Du er også velkommen til at sende en mail til vinge@frederikssund.dk.

Arealet mellem fællesmagasinet og St. Rørbæk og Snostrup. Foto: Frederikssund Kommune.Det er på arealerne mellem Fællesmagasinet og St. Rørbæk og Snostrup, at der planlægges en udstykning til parcelhusgrunde.

Foto: Frederikssund Kommune.