Frederikssund Kommunes logo
2. juli 2021

Multibane og legeplads på vej i Deltakvarteret

Grundejerforeningen i Deltakvarteret har i længere tid arbejdet på skabe flere aktivitetsmuligheder i Vinge. Og nu ser det ud til at lykkes, idet foreningen netop har modtaget byggetilladelse samt tilskud til at opføre en multibane og en legeplads lige nord for klyngehusene i Deltakvarteret.

Mødesteder og aktiviteter

Lars Peter Nielsen, der selv bor på Camarguevej, har været tovholder på projektet, og han glæder sig til august, hvor han forventer, at etableringen af de nye faciliteter kan gå i gang.

- I grundejerforeningen har vi et ønske om at skabe mødesteder og muligheder for aktiviteter her i Deltakvarteret. Derfor kontaktede vi kommunen for at låne et areal til et aktivitetsområde, og det har vi nu en 10-årig aftale om. Samtidig er alt det formelle med tilladelser faldet på plads, så vi venter at få leveret materialerne i uge 34. Derefter tager det nogle uger at bygge banen og legepladsen, så vi håber at kunne indvie hele anlægget omkring medio september, fortæller Lars Peter Nielsen.

Lars Peter Nielsen har været tovholder på projektet med multibanen og legepladsen, og viser her, hvor de nye faciliteter skal bygges. Foto: Frederikssund Kommune.Lars Peter Nielsen har været tovholder på projektet med multibanen og legepladsen, og viser her, hvor de nye faciliteter skal bygges. Foto: Frederikssund Kommune.

Bane på 13 gange 21 meter

Anlægget kommer til at bestå af en multibane på 13 gange 21 meter med bander hele vejen rundt og med i alt fire mål. Et i hver ende og et på hver side af banen. Derudover kommer der også to basketmål på banen. Underlaget bliver kunstgræs med sandfyld. Banderne vil have lys monteret, så banen også kan bruges i de mørke timer.

Legepladsen bliver udført fortrinsvis i Robinietræ, der har en naturlig modstandsdygtighed mod råd og svamp og derfor har en lang holdbarhed ved udendørs brug. Rutsjebane, fuglerede-gynge samt en forhindringsbane vil være elementerne, som børnene i Deltakvarteret fremover kan fornøje sig i.

Dog er det nye aktivitetsområde ikke forbeholdt kvarterets yngste beboere. Der er nemlig allerede stor interesse for en voksen-fodboldturnering mellem de forskellige veje i Deltakvarteret, fortæller projektets tovholder.

Der spilles fodbold på en multibane. Foto: Uno Uniqa Group.Sådan kan en multibane se ud. Foto fra salgsmateriale: Uno Uniqa Group.

Elementer i træ og reb til en forhindringsbane på den kommende legeplads. Foto: Uno Uniqa Group.Elementer i træ og reb til en forhindringsbane på den kommende legeplads. Foto fra salgsmateriale: Uno Uniqa Group.

Bæredygtighed tænkt ind

Lars Peter Nielsen understreger også, at der gennem hele projektet er tænkt på bæredygtigheden.

- Når man anlægger noget, så er det bæredygtigt, at man kan få mest mulig gavn af det, siger han med henvisning til at belysningen på multibanen giver mulighed for at spille bold en større del af året og ikke kun på de lyse sommeraftner.

- Derudover bliver der langs med multibanen etableret et bælte af vild natur, så f.eks. padderne kan vandre mellem de forskellige vandhuller i Vinge. Samtidig vil vi udnytte overskudsjorden fra etablering af multibanen til at bygge legepladsen med. Det giver mulighed for at lave et kuperet terræn, så f.eks. rutsjebanen får et udgangspunkt på en naturlig høj, forklarer han.

Projektet har - udover Vingeborgernes egen finansiering - også modtaget støtte fra Frederikssund Kommunes Idræts- og spejderfacilitetspulje på 363.000 kr.

Det er på det grønne areal i forgrunden, at multibanen og legepladsen skal etableres. Foto: Frederikssund Kommune.Det er på det grønne areal i forgrunden, at multibanen og legepladsen skal etableres.

Foto: Frederikssund Kommune.