Frederikssund Kommunes logo
1. februar 2021

Nyt bykontor på vej i Vinge

På Deltavej i Vinge har der siden 2015 ligget en pavillon, som både har fungeret som byggekontor under Deltakvarterets opførelse og efterfølgende som mødested i forbindelse med Vingevandringer, borgermøder mv. Men grunden, som husede pavillonen, er under salg og pavillonen er blevet fjernet i slutningen af januar. Derfor har Byrådet besluttet, at der skal etableres et nyt, mindre og mere mobilt bykontor på stationens nordlige forplads.

Den tomme grund ved Deltavej, hvor pavillonen tidligere stod. Foto: Frederikssund Kommune.Den tomme grund ved Deltavej, hvor pavillonen tidligere stod. 

Borgerinddragelse og mødefaciliteter

Formålet med bykontoret er at have et mødested, der kan bruges til flere formål, såsom dialog med bygherrer og investorer og formidling af Vingeprojektet. Med en række byggeprojekter under opsejling i Vinge vil borgerinddragelse og dialog være højt prioriteret, og her vil bykontoret kunne være med til at skabe rammer for en mere direkte dialog med borgerne. På længere sigt vil kontoret kunne rumme flere funktioner som f.eks. borgerdrevne initiativer, byggeboxen, kommunal betjening, en kommende Vingeforenings aktiviteter mv.

Etableres i foråret

Meget afhænger for tiden af udviklingen i coronasituationen, men det forventes, at bykontoret kan blive etableret i løbet af foråret 2021. Kontoret vil blive indrettet med mødelokale med plads til 10-20 personer, kontor samt toilet og thekøkkenfaciliteter, så det kan benyttes til dialogmøder og formidling omkring Vingeudviklingen.

Der er foreløbig bevilget 175.000 kr. til etablering og drift af bykontoret i 2021.

Et skilt ved Vinge Station viser, hvor det kommende bykontor skal ligge. Foto: Frederikssund Kommune.Et skilt ved Vinge Station viser, hvor det kommende bykontor skal ligge.

Fotos: Frederikssund Kommune.