Kontakt
Blind mand med ledsager ved tandemcykel


11. februar 2010


Spisehus på Højagergård indviet

Den røde snor klippes over af Vibeke, der er bruger på Højagergård.Den 5. maj 2009 blev det første spadetik taget, og her kun knapt et år efter står huset nu færdigt. Onsdag den 10. februar kunne den røde snor klippes over, og huset tages i brug.

Indtil 31. december 2009 blev Højagergård drevet af Region Hovedstaden, men fra 1. januar i år har Frederikssund Kommune overtaget institutionen. Højagergårds bygninger har da også været kommunale siden 2006, hvor Sammenlægningsudvalget i Ny Frederikssund Kommune besluttede at købe dem.

Denne handel gav et overskud på cirka 13 millioner kroner. Overskuddet er i dag placeret i den selvejende institution Højagergård, og formuen skal efter vedtægterne bruges til handicapformål på Højagergaard.  

Det er penge fra dette overskud, der har betalt byggeriet af det nye spisehus på 425 kvadratmeter. Huset har kostet 5,5 millioner kroner at bygge, og kan have cirka 100 spisende gæster ad gangen, hvis borde og stole stilles rigtigt. I hverdagen er der dog kun plads til cirka 60 spisende på én gang.

Spisehuset set udefra

Sådan ser det nye hus ud i flot vintersol.

Forstander Erik Ernst Schlichting talerRum for mad og kultur

I sin åbningstale udtrykte forstander Erik Schlichting håb om, at det nye spisehus vil udvikle sig til meget mere end en ny kantine for de godt 100 mennesker der har deres daglige gang på Højagergård. Det må meget gerne udvikle sig til at rum for Kunst og kultur, der også indtages af andre foreninger og institutioner. En af idéerne i den henseende kunne være at arrangere fælles pædagogiske og kulturelle arrangementer med andre af kommunens væresteder.

Kombinationen af det pædagogiske og kulturelle arbejde er ifølge Erik Schlichting netop en af grundidéerne med Højagergård, hvorfor det også indgår i institutionens navn, der i sin fulde længe er AKU-center Højagergård. AKU er en forkortelse for Arbejde, Kultur og Udvikling.

Peter, der er medarbejder på Højagergård, holder tale.Ud over Erik Schlichting holdt næstformanden for Højagergårds bestyrelse, Astrid Schøbel og Peter, der er bruger på Højagergård, også taler. Begge udtrykte de glæde over de nye, flotte rammer. Især Peter glædede sig også til at tage det nye hus i brug, og så frem til alle de nye muligheder det bringer med sig for brugerne.

 

Herunder lidt indtryk fra indvielsen af spisehuset.

 Kim Rockhill, daglig leder på Højagergård, byder velkommen.

Kim Rockhill, daglig leder på Højagergård, byder velkommen.

Et kig igennem det store nye køkken, der er en del af spisehuset.

Et kig igennem det store nye køkken, der er en del af spisehuset.

Plantegning af Højagergård

Herover ses plantegningen over Højagergård. Det nye spisehus er bygningen længst til venstre. Tegningen han hentes i bedre opløsning her. 

 Foto: Kenneth Jensen

Nyheder om Voksne & Ældre

11. februar 2010
Efter knapt et års byggeaktivitet blev det nye spisehus på Højagergård indviet i går.

Se nyhedsarkiv


Printet fra www.frederikssund.dk
Findes på denne sti: /content/dk/livscyklus/voksne_aldre/nyheder_om_voksne_og_aldre/nyheder_2010/spisehus_pa_hojagergard_indviet
Ansvarlig for denne side: Kenneth Jensen. Senest opdateret den 22. april 2010 af Renata Nielsen.