Kontakt
Medarbejder hjælper beboer skoen på


18. juli 2008


I Frederikssund Kommune er der oprettet et internt vikarkorps til plejehjem og hjemmepleje.

Personalet i vikarkorpset dækker fravær som sygdom, ferie og afspadsering eller midlertidige vakante stillinger på samtlige Plejecentre samt i dele af hjemmeplejen. Vi har oprettet vikarkorpset for at sikre den bedste kvalitet til den laveste pris, men også for at rekruttere og fastholdele personale, fortæller Vikarkorpsets leder Berit Svendsen.

Der er pt. 20 fastansatte medarbejdere, 17 social-og sundhedshjælpere og 3 social-og sundhedsassistenter. Derudover er der 15 Personer, primært unge mennesker, der arbejder som timelønnede. Halvdelen eller mere ønsker på et tidspunkt en uddannelse relateret til arbejdet. Enkelte har erfaring som besøgsven hos ældre.

Ved dækning af vagter grundet langtidssygdom eller en vakant stilling, prioriterer man så vidt muligt, at en af de fastansatte fra vikarkorpset i en periode dækker den stilling. Ligeledes prioriterer man, at det er en og samme person, som dækker vagterne, hvis der er behov for afløsning flere dage i træk. Det skaber mere tryghed hos beboerne.

Vikarkorpset formidler også bestillingen af de vagter, som de ikke selv har personale til at dække. Det er ressourcebesparende og sikrer, at de interne personaleressourcer bruges optimalt før der lægges vagter ud til de eksterne bureauer. Vikarkorpset sikrer en bedre dækning af vagterne, da de langtidsplanlægger, men sikrer også, at der ikke bliver brugt unødige ressourcer.

Rekruttering af personale foregår primært ved positiv omtale. Meget nyt personale henvender sig spontant., og vi har altid brug for nyt personale hos Vikarkorpset, f.eks. har vi lige ansat en social-og sundhedshjælper, som tidligere var ansat i et eksternt vikarbureau. Vi har også flere henvendelser fra ansatte i faste stillinger i Kommunens Ældreservice, som ønsker at blive forflyttet til en stilling i vikarkorpset, for i en periode at få forandring i arbejdslivet.  Fortæller Funktionsleder for sygeplejerskerne & interne vikarkorps Marianne Petersen.

 Diana Thejsen Lundevej
Diana Thejsen er efter at have været ansat i vikarkorpset gået i gang med at uddanne sig til social og sundhedshjælper med forlængelse til assistent og er nu elev på Lundevej i Frederikssund.  Diana får voksenløn under uddannelsen og er rigtig glad for ordningen - Jeg får en ret god løn og får endda ferie og transport betalt, siger Diane Thejsen.

Jeg startede i Vikarkorpset i oktober 2007 for at se om det var noget for mig at blive Social og sundhedsassistent. Jeg startede som ufaglært, men vi fik et rigtig godt introduktionsforløb. Først var man indenfor i et hus et stykke tid og efterfølgende var vi med ude i hjemmeplejen. Jeg har været rigtig glad for at være i korpset, bl.a. fordi du som vikar ikke er så bundet af alle de der journal opgaver. - Du er der 100 procent for beboerne skyld. Siger Diana Thejsen. 

Selvom man er vikar er der et godt sammenhold. Der er fællesmøde hver morgen kl. 7 og derefter sendes man ud, selvom mange allerede ved, hvor de skal hen er det meget rart lige at mødes. Ligesom de er gode til ca 1 gang om måneden at holde et møde, hvor der bliver talt om de forskellige steder og her kan man også tale om og fortælle om gode og dårlige oplevelser både med beboere og kolleger, eller få ny information.

Nu har jeg ikke været i et privat korps, men her kommer vi de samme steder og man kan selv vælge om man vil være det samme sted eller om man vil flere steder hen. Det er rigtig rart med valgfrihed og det betyder også, at man meget hurtigt får en stor erfaring, fordi du kan komme ud til mange forskellige ting. Det allerbedste er at slippe for alt skrivebordsarbejdet. Du kan også i høj grad selv vælge arbejdstider, nogle er timelønnede, men jeg var ansat til 30 timer med fast løn. Fortæller Diana Thejsen.

Vikarer er ofte et friskt pust, til steder, hvor man lidt kører i samme rille, fordi de kan se tingene udefra og komme med gode ideer. Det betyder også, at hvis vikarer har været der noget tid og er begyndt at indføre nogle aktiviteter, så vågner beboerne også selv op og begynder at stille krav til at der skal ske noget. Siger Diane Thejsen.

 

Nyheder om Voksne & Ældre

18. juli 2008
I Frederikssund Kommune er der oprettet et internt vagtkorps til plejecentrene og i hjemmeplejen.

Se nyhedsarkiv


Printet fra www.frederikssund.dk
Findes på denne sti: /content/dk/livscyklus/voksne_aldre/nyheder_om_voksne_og_aldre/nyheder_2008/succes_med_internt_vikarkorps_i_hjemmeplejen
Senest opdateret den 18. juli 2008.